Blog - Bejegyzések

Tökéletes mosoly, foghéjpótlással

A mosolyunk az egyik legfontosabb eszközünk a kapcsolatteremtésben és az önbizalom kifejezésében. Egy szép, hibátlan fogsort mindenki szeretne magának, azonban nem mindig adatik meg természetes úton. Szerencsére a modern fogorvostudomány számos megoldást kínál az esztétikai problémák kezelésére, köztük a foghéj pótlásnak is nevezett eljárásnak. Ismerjük meg ennek a vonzó és kíméletes megoldásnak a menetét és előnyeit!

A foghéj egy olyan fogászati eljárás, amely a korona készítésénél jóval kevesebb fogszövet eltávolításával jár együtt. Ezáltal a pácienstől minimális beavatkozásra van szükség, és a végeredmény természetes, gyönyörű mosolyt eredményez. Amennyiben Ön is a foghéjkerámia mellett dönt, a fogorvos és a fogtechnikus közösen dolgozik az Ön szép mosolyának megteremtésén.

Nézzük, hogyan kell elképzelni?

Az első lépés a fogak előkészítése a porcelán héjak készítéséhez. Ez általában egy kb. 0,5 mm vastagságú réteg lecsiszolását jelenti a fog felszínéből.

Ezután lenyomatot vesznek a fogakról, amit elküldenek a fogtechnikusnak, aki a lenyomat alapján elkészíti a porcelán héjakat. Kb. egy hét múlva a héjak elkészülnek, és speciális ragasztóval rögzítik a fogakra.

Azonban az első pár órában az étkezést célszerű elkerülni, hogy a ragasztó teljes mértékben megköthessen.

Milyen anyagból készül?

A fogászati héjak anyaga porcelánból, azaz kerámiából készül. Ez egy kiváló választás azoknak, akik elégedetlenek a fogaik formájával, alakjával vagy színével. A porcelán héjak esztétikai előnyeit a természetes megjelenés és a tökéletes illeszkedés jellemzi.

Az egyik legnépszerűbb típusú fogászati héj az E.Max kerámia héj, ami vékony, pár tized milliméteres vastagságú és speciális porcelánból készülő lapocska. Ez a héj a saját foganyag külső felszínére ragasztva adja vissza a fogak esztétikus megjelenését.

Az E.Max kerámia héjak kiváló választást nyújtanak az elszíneződött fogak kezelésére, az élükön megkopott, lepattant vagy törött metszőfogak helyreállítására, valamint a réses vagy kissé torlódott fogazat harmonizálására.

E.MAX kerámia héjak elkészítése.

Az E.Max kerámia héjak elkészítése több lépésből áll.

Fontos megjegyezni, hogy a foghéjak elkészítése átlagosan 2-3 hétig tart, azonban ez a folyamat a héjak számától függően változhat. Az előkészítés időtartama 5-8 munkanapra tehető.

A foghéjak elkészítése során a fogorvos és a fogtechnikus törekszik a lehető legkevesebb foganyag eltávolítására. Átlagosan csak körülbelül 0,4 mm vastagságú zománc eltávolítása szükséges a fog látható felszínéről. Ez az elvárás a minimális beavatkozást és a fogak megőrzését célozza.

Milyen előnyöket nyújt az eljárás?

A foghéj pótlás számos előnnyel jár, amelyeket érdemes kiemelni.

Először is, ez az eljárás minimális foganyag-eltávolítással jár, így kevésbé invazív, mint más fogpótlási módszerek. Ez azt jelenti, hogy az eredeti fogak nagy részét megőrzik, és a héjak csak a látható felszínen helyezkednek el. Ezáltal az eljárás kevésbé fájdalmas és stresszes a páciens számára.

Másodszor, a foghéjak porcelánból vagy kerámiából készülnek, ami rendkívül esztétikus eredményt nyújt. A héjak természetes megjelenésűek, megegyeznek a természetes fogszínnel és formával, így észrevehetetlenek az emberek számára. Ez lehetővé teszi a páciensek számára, hogy magabiztosan mosolyogjanak anélkül, hogy aggódniuk kellene a fogproblémák miatt.

Harmadszor, a foghéjak tartósak és ellenállóak. A porcelán és a kerámia anyaga erős és kopásálló, ami hosszú élettartamot biztosít a héjaknak. Amennyiben a páciens megfelelően gondoskodik a fogai egészségéről és rendszeresen látogatja a fogorvost, a foghéjak éveken át szépek és funkcionálisak maradhatnak.

Összességében a foghéj pótlás egy vonzó és megbízható megoldást nyújt a fogak esztétikai problémáinak kezelésére. Ez az eljárás lehetővé teszi, hogy mindenki számára elérhető legyen a tökéletes mosoly, ahol a foghiányok, elszíneződések vagy sérülések láthatatlanok.

Ha elégedetlen a fogai formájával, színével vagy szeretne hibátlan mosolyt, akkor érdemes fontolóra venni a foghéj pótlást.

Várjuk, egy ingyenes konzultációra rendelőnkben!

Scroll to Top

Kedves Látogató!

Az Artmodent rendelő a héten szabadság miatt zárva tart. Az első rendelési napunk: 2024.04.22.

További szép napot!
Dr. Taghipour Mohammad