Dentálhigiénia

A fogak és a fogágy épségének megőrzése.

Szájhigiénés kezelések

A dentálhigiénia azokat a kezeléseket foglalja magában, melyek a fogak és fogágy épségének megőrzésére, illetve a fertőzés elkerülésére irányuló tisztaságot teszik lehetővé a szájüregben.

A dentálhigiénia kezelések tárgykörébe általában fogászati megelőző kezelések tartoznak. Ilyen például a fogkőeltávolítás, fogtisztítás, íny- és tasakkezelés. Ezen felül a dentálhigiénia feladata az egészségnevelő törekvés.

A fogkő egy hétköznapi dolognak tűnhet, pedig számtalan probléma gyökere. 
A fogkő, a lepedék elmeszesedésével alakul ki, nagymértékben tartalmaz baktériumokat, amelyek fogínyvérzést, gyulladást majd pedig akár csontpusztulást is okozhatnak.
Ha a csontpusztulás olyan méreteket ölt, akkor a fogak annyira meg is lazulhatnak, hogy maguktól is kieshetnek.

Rendelőnkben minden fogkő eltávolítás után megmutatjuk, az Önnek ideális fogápolási technikát, bemutatjuk, hogyan kell használni a kiegészítő fogápolási eszközöket.

Ultrahangos fogkőeltávolítás

A fájdalommentes, ultrahangos fogkő-eltávolítási kezeléssel megszabadítjuk a fogkőtől, és a fogai fehérebbek, szebbek és egészségesebbek lesznek!

Ez egy nagyon kíméletes módszer. A berendezés nem károsítja a fogakat, sem a fogpótlást. Az ultrahang segítségével pattintja, mossa le a fogakra tapadt fogkövet.

Az ultrahangos eltávolító egy apró, vékony csúcsban végződő eszköz, amivel a fog minden felszínét elérjük, és a fogközökből is képes eltávolítani a fogkövet.
Az ultrahangos fogkő eltávolítás alatt az esetek többségében semmit nem érez, fájdalommentes beavatkozás.

A fogkő eltávolítása után nagyon fontos a fogak felpolírozása, melyet egy speciális magas minőségű fluoridos polírpasztával végezzük. A polírozás hatására a fogak felszíne rendkívül sima lesz, így a lepedék a későbbiekben nehezebben tapad meg a fogazaton.

Homokfúvásos fogpolírozás

A polírozást nem csak pasztával, hanem úgynevezett homokfúvással – Airflowt – is történhet.  Ez szintén a fogak felszínének simítása jelenti, csak az anyag más. Rendkívül apró homokszemcséket fújunk a fogakra, amik bejutnak a legapróbb helyekre is, kiválóan lepolírozhatók még a fogközök is. Olyan elszíneződéseket is képes eltávolítani, amit esetleg a polírozó paszta nem tud. A fog anyagát kíméli, kárt nem tesz benne.

A homokfúvással történő fogtisztításnak az előnye, hogy nagyon gyengéden, mégis rendkívül hatékonyan tisztítja meg a fogakat a felületi felrakódásoktól, elszíneződésektől.

Egy speciális készülékkel nagy nyomáson speciális homokpor, víz és levegő keverékét fújjuk az érintett fogakra.

A kezelés után Pácienseink is simábbnak, tisztábbnak érzik fogaikat. Az Airflow olyan hatékonyan távolítja el a különböző ételek, italok, akár cigaretta okozta elszíneződéseket, hogy gyakran a homokfúvás után már nincs is szükség kémiai fogfehérítésre.

Az Airflow, azaz a homokfúvás teljes mértékben fájdalom mentes kezelés, hiszen csak nagy nyomású víz, levegő és speciális homokpor elegyét juttatjuk a fogakra. A fogakat és a fogínyt megfelelően alkalmazva nem károsítja.

Az Airflow, vagy homokfúvásos fogtisztítást tehát mindenkinek ajánljuk, akik sok kávét, teát fogyasztanak, illetve a cigaretta miatt elszíneződtek a fogaik. Ezzel a technikával tökéletesen sima felszínű és természetesen fehér fogakat érhetünk el.

Fogfehérítés

Rendelői fogfehérítés -Opalescence BOOST®

A rendelőben végzett fogfehérítés előnye, hogy kényelmesebb, mindössze 1 óra szükséges hozzá. A beavatkozás során magasabb koncentrációjú anyagot használunk, ezért az íny védelmére fokozottan ügyelnünk kell.

A fog külső felszínére felvisszük a fehérítő zselét és 15-20 percig rajta hagyjuk, majd lemossuk és ezt a folyamatot megismételjük még 3-szor.

A fehérítés során aktiválódik a gél, a benne lévő Hydrogen peroxide eltávolítja a fog felszínén és mélyebb rétegeiben található elszíneződéseket.

Az eredmény függ a kiindulási fogszíntől, de akár 6-10 árnyalatnyi világosodás is elérhető, amely jó szájhigiénia és a beavatkozás utáni tanácsok betartása mellett, akár végleges is lehet.

Gyökérkezelés

Fogfájdalmak túlnyomó többségének hátterében valamilyen fogbél eredetű gyulladás áll. Fogaink belül üregesek. A fogak közepében található a fogbél kamra, és az abból a gyökerekben futó csatornarendszer. Ebben a térben a fogat tápláló erek és idegek találhatóak.

Ha a fogszuvasodás megközelíti a pulpakamrát, akkor a fogbélüreg védekezésül megnöveli a fog vérkeringését, és a fog ingerekkel szemben fokozottan érzékennyé válik. Ha ekkor nem állítjuk meg a folyamatot, akkor a fogbélüreg szövetei begyulladnak vagy elhalnak, szükségessé válik a fog gyökérkezelése.

Mi a gyökérkezelés?

A gyökérkezelés azt jelenti, hogy a fog belső tereit maradéktalanul kifertőtlenítjük, majd légmentesen lezárjuk, hogy oda többet fertőzés ne juthasson. Ez a folyamat a fogászat egyik legösszetettebb feladata, ezek a csatornák, nem egyszerű alagutak a fog gyökerében, hanem bonyolult elágazásokat, és számtalan gyökerek közti összeköttetést tartalmaznak, ide-oda görbülnek, sok szűkületet tartalmaznak.

A gyökércsatornát és a kifertőtlenített csatornát a legkorszerűbb felmelegített gyökértömő anyaggal zárjuk, mely nemcsak a főcsatornát, de a kisebb elágazásokat is maradéktalanul lezárja.

Foghúzás

Minden esetben a fogak megmentésére törekszünk konzervatív terápia segítségével (tömés, gyökérkezelés stb.). Azonban vannak olyan esetek amikor ez nem lehetséges. Ilyen például az előrehaladott szuvasodás, nagyfokú gyulladás (góc) a gyökércsúcson, reménytelen prognózisú fogágybetegségben szenvedő fog, vagy nagyfokú fogtörés amikor már nem tudjuk felépíteni a fogat. Ebben az esetben elkerülhetetlen a foghúzás. 

Egyszerű foghúzás

Egyszerű foghúzásról akkor beszélünk, amikor fogóval tudjuk eltávolítani a fogat és nem igényel további beavatkozást a foghúzás. Egygyökerű fogak az elülső fogak, amelyeknek a foghúzásuk egyszerűbb és gyógyulásuk gyorsabb. Többgyökerű fogak eltávolítása és gyógyulása hosszabb időt vehet igénybe. A beavatkozás teljesen fájdalommentes, hiszen előtte a legmodernebb érzéstelenítőt alkalmazzuk pácienseink számára.

Prémium és esztétikus megoldások minden fogászati problémára. Fogászati kezelések Halásztelken, GARANCIÁVAL*.

Kapcsolat

2314 Halásztelek Új utca 4.
info@artmodent.hu
(70) 222 1036
(24) 474 494

Copyright © 2022 | Minden jog fenntartva | artmodent.hu | Fogászati kezelések Halásztelek

Scroll to Top