Esztétikai fogászati kezelések

Fogászat a kifogástalan mosolyért: teljeskörű mosolytervezés, fogkoronák, kerámiahéj, esztétikus fogtömés, ideiglenes fogpótlások, foghidak.

Esztétikai fogászat

Az esztétikai fogászat egy igen összetett szakmai tudást igénylő terület, amelynek eredménye a páciens magabiztos, csillogó, természethű mosolya. Az esztétikai fogászatban a fogorvos a művész, a páciens fogsora a műalkotás.

A leggyakoribb panaszok, amivel pácienseink fordulnak hozzánk:

 • Elszíneződött fogak
 • Hajszálrepedések
 • Többszöri tömésből származó esztétikai hibák
 • Foghiány
 • Fogformára vonatkozó panaszok

Fogpótlások

A fogpótlásoknak két nagy csoportját különböztetjük meg, léteznek fix és kivehető pótlások. Ezeket különböző esetekben van indikációjuk, a fogpótlások változatosságának köszönhetően, egy adott helyzetre akár több megoldási lehetőséget is tudunk kínálni.

A fogpótlások elkészüléséhez fogtechnikai háttérre is szükség van, ezért több időt (1-2 hét) és több orvos-beteg találkozást igényel.
A fogelvesztést követően ajánlott minél hamarabb elkészíteni a szükséges fogpótlást, mert így megelőzhetőek a hátrányos esztétikai és funkcionális következmények, és a fogpótlás megszokási ideje is lerövidül.

A specialistáink által készített fogpótlások, tartósak és olyan élethűek, mint a természetes fogak.

Antiallergén, nikkelmentes fogpótlásaink a legjobb minőségű, korszerű anyagokból készülnek és olyan tökéletesen pontosan és légmentesen zárnak, hogy megőrzik az alattuk lévő fogak épségét, sőt védik is azokat.

A fogpótlások gyorsan elkészülnek, addig pedig ideiglenes koronával, híddal biztosítjuk, hogy ne maradjon „fog nélkül”.

Fémkerámia korona

Napjaink leggyakrabban alkalmazott fogpótlási módszere a fémkerámia korona.
A korona váza fémből épül fel, ami antiallergén tulajdonságának köszönhetően bárki számára elérhető választás. A porcelán korona megvédi a fogát az esetleges törésektől, nagyon tartós, és a színét is megőrzi.

Készítéséhez kúpszerűen előkészítjük a fogat, lenyomatot veszünk, amely alapján a fogtechnikai labor elkészíti a pótlást.
Ahhoz, hogy a korona kifogástalan esztétikai hatást keltsen, a fogtechnikus által művészi szépséggel és precizitással elkészített porcelánréteggel leplezi a fémvázat.

A korona sapkaszerűen beborítja az előkészített fogat, ami ez által teljesen megújul és restaurálja a fog eredeti formáját.
A fémkerámia korona előnyei:

 • Magas esztétikai hatás
 • Tartósság
 • Gyors elkészítés
 • Kedvező ár
 • Évtizedes tapasztalat

Cirkon korona

A cirkon korona a modern esztétikai fogászat fejlesztéseinek eredménye.

A fémnél erősebb, rendkívül ellenálló, fehér és szövetbarát alapanyagot az űrkutatásnak köszönhetjük. A legmagasabb esztétikai és funkcióbeli igényeket is kielégíti. Átengedi a röntgensugarakat, így lehetővé teszi a korona alatti terület diagnózisát a korona eltávolítása nélkül.

Az ultrapontosan illeszkedő, légmentesen záró és teljesen élethű esztétikus cirkon koronánk, megőrzi az alatta lévő fog épségét, sőt védi is azt.

Fémet nem tartalmaz, fényáteresztő képessége az eredeti foggal megegyező. 

A fémkerámia koronához hasonlóan ebben az esetben is porcelán leplezés kerül a cirkónium vázra, de a rágó zónában használhatjuk keménysége miatt leplezés nélkül is.

Direkt kompozit héj

A direkt héj azonnal, egy alkalommal elkészíthető. Mosolya tökéletes lesz, ahogy kilép a rendelő ajtaján.

A direkt héjat és a fog teljes restaurációját a rendelőben készítjük el, egy különleges minőségű tömőanyag segítségével. Ez a magas esztétikai igényeket is kielégítő héj, kevésbé sérülékeny és nem utolsó sorban az ára is kedvezőbb. Annyira természetes lesz, mintha mindig is ilyen lett volna.

Mikor javasolt?

Elsősorban sokszor tömött, vagy nagy szuvas területekkel bíró front fogakra, minden olyan esetben, mikor az egyszerű fogtömés már nem ad megfelelő esztétikai eredményt, azonban a porcelán koronát, mely kedvezőbb esztétikai értékkel kecsegtet ugyan – egyelőre túl drasztikus, vagy túl drága megoldásnak érezzük.

Jöjjön el ingyenes állapotfelmérésre és konzultációra, hogy a lehető legjobb megoldást tudjuk ajánlani Önnek!

Porcelán héj

A porcelán héj technikusi laborban készül, ezért előzetesen kialakítjuk a héj helyét. Ez azt jelenti, hogy nagyon vékonyan eltávolítjuk a felszínt, ami teljesen fájdalommentes, mert helyi érzéstelenítést alkalmazunk és nem is érinti az érzékeny dentint.

Ezután lenyomatot veszünk és a fogakra ideiglenes héjak kerülnek. Pontosan megbeszéljük és kiválasztjuk a leendő fog színét, mintázatát és a zománc él formáját.

Ezt követőnek kb. 1 hét múlva elkészülnek a héjak, ellenőrizzük ezeket, és nagy precizitással rögzítjük, felragasztjuk a helyére őket. Ezután polírozás következik, és már mosolyoghat is a csillogó gyönyörű új fogaival.

Kerámiahéj - E-MAX

Elégedetlen mosolyával, de nem szeretné egészséges foganyagának jelentős részét elveszíteni, akkor a kerámiahéj a legjobb választás!

Felülmúlhatatlan eredményt érhetünk el ezzel az esztétikai korrekcióval, amit általában az elülső fogak területén, de bizonyos esetekben a kisőrlőkön is alkalmazunk. A hollywoodi sztárok közkedvelt választása, hiszen kimagaslóan jó esztétikai megjelenést érhetünk el vele.

E-max héj előnyei:

 • Legszembetűnőbb esztétikai korrekció
 • Szín és forma kiigazítás
 • Megtartaja a foganyag legnagyobb részét

E-max héj hátránya:

 • Csak az elülső fogak területén alkalmazható (kivételes esetben kisörlőkön is)
 • Lehet, hogy némi esztétikai munkát is végeznünk kell (fényvisszaverődés miatti korrekció)

Hidak

A fogászati híd egy esztétikus, tartós megoldás, ám elsősorban apróbb foghiány esetén lehet őket alkalmazni. Egy tipikus megoldás, amikor egy hiányzó fogat úgy pótol a fogorvos, hogy a két szomszédos fogat lecsiszolja, ezekre a fogakra rögzít egy három koronából álló hidat.

A hidak előnyei:

 • Kitöltik a hiány miatt keletkezett teret,
 • Helyreállítják az arc formáját,
 • Megakadályozzák a meglévő fogak elmozdulását és kilazulását,
 • Visszaállítják a rágást és a megfelelő beszéd képességet,
 • Újra szép mosolyt biztosítanak.

Kivehető fogpótlások

A kivehető fogpótlást akkor alkalmazunk, ha a szájüregben lévő fog kevés, vagy elhelyezkedésük nem nyújt lehetőséget a rögzített megoldásokra, illetve, ha a szájüreg teljesen fogatlan.

A korszerű technológiának köszönhetően, a nálunk készült műfogsorok sokkal élethűbbek, a tartósságuk szempontjából is kiválóak és nem okoznak jelentős kényelmetlenséget a viselőjüknek.

A protézisek jól illeszkednek, nem esnek ki, visszaállítják a normál rágást és állkapocs pozíciót.

Scroll to Top

Kedves Látogató!

Az Artmodent rendelő a héten szabadság miatt zárva tart. Az első rendelési napunk: 2024.04.22.

További szép napot!
Dr. Taghipour Mohammad