Garancia

Garanciális feltételek

Kedves Pácienseink! 

Munkáink elvégzéséért garanciát vállalunk, melynek feltétele, bizonyos szabályok betartása, amit az alábbiakban olvashat.

Implantálás utáni teendők: Tej és tejtermékek fogyasztása 5 napig tilos. Receptre felírt antibiotikum teljes dobozzal való beszedése a vényen meghatározott adagolás szerint. Betadinos ecsetelés (jód érzékenyeknek tilos); kamillával való öblögetés. Fokozott szájhigiénia, kötelező fogmosás!

Teendők vérzéssel járó fogászati beavatkozások után (csiszolás, depurálás, parodontológiai curettage, implantálás, foghúzás): Sebek szívogatása, folyadékkal (pl.: vízzel) való öblögetése tilos. Tej és tejtermék fogyasztása a beavatkozás után 2 napig tilos. Fogmosás kötelező a beavatkozások után, szájhigiénia fokozott fenntartása. Ajánlott terápiát elősegítő szerek: hyperolos, aloe verás, kamillás öblögetés; ecsetelés.

Bejelentkezéshez vagy panasz esetén keresse meg rendelőnket, illetve hívja a 06 24 474 494 vagy a 06 70 392 7631, telefonszámokat.

Felhívjuk a figyelmét arra, hogy a fenti kezelések nagy része többfázisú kezeléssorozat. Fontos, hogy kezelőorvosánál a meghatározott időpontokban jelenjen meg, mert csak így garantálható a kezelés sikeressége. Fogpótlásainkra és implantátumainkra csak abban az esetben vállalunk garanciát, ha megjelenik a beavatkozás utáni első, harmadik és hatodik héten, illetve három és 6 hónap utáni kontroll vizsgálatokon. Amennyiben megszakítja a kezelést, nem tudunk felelősséget vállalni a sikeres gyógyulásért.

Klinikánk az alábbi esetekben nem tud garanciát vállalni:

 • A páciens nem tartja be a szájhigiénés szabályokat.
 • A fogpótlás nem rendeltetésszerű használata, a fiziológiás rágóerőnél nagyobb, extrém erőbehatások, melyek a fogpótlás fokozott terheléséhez vezetnek.
 • Nem megfelelő táplálkozás és egyéb rossz szokások miatti problémák (pl.: dohányzás).
 • A kivehető fogsor mechanikai sérülése (baleset, küzdősportok), vegyi anyagok (koncentrált alkohol, vegyszerek) okozta kémiai sérülések.
 • A szisztémás-, fertőző- és daganatos betegségek, illetve ezek kezelése miatt negatív hatások (pl.: cukorbetegség, epilepszia, csontritkulás, kemoterápia utáni állapot).
 • Balesetek, valamint ezek során történő sürgősségi beavatkozások következményei.
 • Pszichés és egyéb mentális betegségek miatti problémák.
 • A fogpótlás sérülésének, hibájának 2 munkanapon túl történő bejelentése.
 • A páciens a fogorvos instrukcióit nem követi.
 • A páciens a Artmodent által javasolt kezelést és fogtechnikai munkát egy másik klinikán végezteti el, illetve ha egy másik fogorvos (másik fogászaton) korrekciós vagy többletkezelést végzett az általunk készített fogpótláson.
 • A kivehető pótlás (részleges vagy teljes fogsor) nem megfelelően volt ápolva.
 • A páciens rövid időn belül szerzett súlygyarapodása, illetve súlyvesztése esetén.
 • A páciens nem tart igényt a garanciális munka elkészítésére.
 • A fél éves kontrollok elmulasztása.

Amennyiben a fogtechnikus hibájából vagy a fogorvos szakszerűtlen kezelése miatt garanciális helyzet adódna, a Artmodent Fogászat vállalja a kérdéses munka garanciális elvégzését, ebben az esetben klinikánk állja a felmerülő fogászati költségeket (fogorvosi, fogtechnikai és anyagköltségek), hogy orvosolja a problémát. Klinikánk cserébe előírja páciensei számára, hogy évente legalább egyszer jelenjenek meg egy szűrővizsgálaton / kontroll időponton, melynek elmulasztása érvényteleníti a garanciát.

Koronák illetve hídmunkák előkészítése során előforduló, előre nem látható gyökérkezelésekért klinikánk nem tehető felelőssé, illetve nem volt látható jele a későbbiekben felmerülő problémának a fogászati kezeléskor / fogpótlás készítésekor az adott területen. Az említett esetekben nincs szó garanciáról, ugyanis a páciens szervezetét és annak reakcióit nem láthatjuk előre, arra nem tudunk garanciát vállalni. Ebben az esetben a gyökérkezelés egy külön fogászati kezelés. Nincs garancia ideiglenes koronákra, ideiglenes hidakra és az ideiglenes fogsorokra vonatkozó panaszokra.

Atrófiás állkapcsok esetén szigorú nyomon követésre, illetve utókezelésekre és szoros orvos-beteg kommunikációra van szükség. Ellenkező esetben a garancia megszűnik, ennek oka a kezelés kényes jellege nagyon vékony állkapocs csontok miatt.

Amennyiben a hiba nem javítható, ingyenesen elkészítjük a fogpótlást, vagy másik megoldást javaslunk Önnek, melynek árát levonjuk az eredeti pótlás árából.

Artmodent Fogászat nem vállal felelősséget más fogászati klinikákon elvégzett kezelésekért.

További bővebb felvilágosítást kezelőorvosától vagy a vezető fogorvostól a beavatkozás előtt minden esetben kérhet. Megfelelő szájhigiénia, félévenkénti kontroll esetén a beavatkozásokra garanciát vállalunk.

A lehetséges szövődményekről, teendőkről és a garanciáról a felvilágosítást rendelőnkben személyesen is megkapja.

Scroll to Top

Kedves Látogató!

Az Artmodent rendelő a héten szabadság miatt zárva tart. Az első rendelési napunk: 2024.04.22.

További szép napot!
Dr. Taghipour Mohammad