Konzultáció, szűrővizsgálat

A szájüreg és a fogak aktuális állapotának vizsgálata.

Első konzultáció a fogorvossal

Ha Ön újonnan érkező páciens, akkor egy személyes konzultáció során ismerheti meg kezelőorvosát. Elmondhatja miért kereste fel rendelőnket, mi az esetleges panasza és milyen kezelések iránt érdeklődik.

Diagnosztika, szűrővizsgálat

A diagnosztika során felderítjük a szájüreg és a fogak aktuális állapotát. A felállított diagnózisnak köszönhetően orvosaink a legkisebb problémákat is kezelni tudják, így Ön hosszú időn át megőrizheti fogait egészségét és szépségét.

Szakorvosaink a legmodernebb diagnosztikai eszközökkel hatják végre az állapotfelmérést és készítik el az Ön személyes kezelési tervét.

Mire számíthat első alkalommal?

  • Diagnosztikai – fájdalom mentes – vizsgálatokat végzünk.
  • Fizikális vizsgálatokat hajtunk végre.

A fogorvosaink által végzett fizikális vizsgálat (megtekintés, kopogtatás, tapintás) rendszerint nem elegendő, ezért a rendelőben rendelkezésre álló diagnosztikai eszközöket is igénybe vesszük, mint például a Periapicalis röntgen (kis röntgen).

Ha ez nem elegendő és panoráma röntgenre is szükség lenne, akkor betegeinket tájékoztatjuk, hol lehet ilyen felvételt beszerezni.

  • Fotókat készítünk a kezelés előtti állapotról

Az így kapott komplex kép alapján kap a páciens egy egyénre szabott kezelési tervet és árajánlatot, melynek elfogadásával meg is kezdjük a kezeléseket az előre egyeztetett időpontban.

Periapicalis röntgen

A röntgenfelvétel rengeteg információt ad a fogorvosnak, ez pedig az Ön érdeke is, mivel így biztosan csak a legszükségesebb beavatkozásokat kell elviselni.

A rendszeres fogorvosi látogatás megelőzheti a bajokat. Ha kisebb szuvasodásról van szó, akkor az orvos gyorsan észreveszi, viszont amikor nagyobb méreteket ölt, akkor kell külső segítség is.

A röntgenkép megmutatja, hogy pontosan milyen mélységeket érint a szuvasodás, tehát a diagnosztika felállításához is elengedhetetlen.

A fogászati röntgen sugárterhelése rendkívül alacsony, ami egyáltalán nem veszélyes egészségünkre.

Mit történik, ha várandós vagy?

Érdemes azt is tudni, hogy a terhesség közben nagyobb lehetőség van az ínybetegségek megjelenésére, éppen ezért nagyon fontos, hogy a hölgyek ne hanyagolják el a fogászati problémáikat. Amennyiben a fogorvos úgy dönt, hogy muszáj sugárzásnak kitenni a kismamát, akkor gondoskodni fogunk a megfelelő óvintézkedésekről.

Scroll to Top

Kedves Látogató!

Az Artmodent rendelő a héten szabadság miatt zárva tart. Az első rendelési napunk: 2024.04.22.

További szép napot!
Dr. Taghipour Mohammad