Szájsebészet

Esztétikus fogpótlás élethosszig tartó garanciával.

Implantátum

Fogászati implantátumoknak nevezzük azokat a biokompatibilis anyagból készült “műgyökereket”, amelyeket fogpótlás készítése céljából, műtéti körülmények között az álcsontba ültetünk.

Az implantátumok behelyezésének célja a teljes protetikai rehabilitáció és hogy a páciens számára a készült fogpótlás funkcionálisan és esztétikailag is eleget tegyen a legmagasabb elvárásoknak.

A fogászati implantátumok színtiszta ötvözetlen titánból készülnek, megfelelve a legszigorúbb előírásoknak és szabványoknak. Biokompatibilisek, ami azt jelenti, hogy az emberi szervezetben semmiféle allergiás reakciót nem indítanak el.

Szakmailag kifogástalan behelyezés, rendszeres kontroll és körültekintő ápolás mellett az implantátumok több évtizedig is megőrizhetik funkciójukat. Az implantációs módszerrel minden tipusú foghiány, sorközi, sorvégi, egy fog elvesztése is pótolható.

Teljes fogatlanság esetén is megoldást jelentenek a különböző implantátum rendszerek csontmennyiség és minőség függvényében. Éppen ezért az implantációs műtéteket minden esetben megelőzi egy mindenre kiterjedő konzultáció és egy átfogó (klinikai, röntgen, szükség esetén CT felvétel készítése) diagnosztikus vizsgálat.

Foghúzás

Minden esetben a fogak megmentésére törekszünk konzervatív terápia segítségével (tömés, gyökérkezelés stb.). Azonban vannak olyan esetek amikor ez nem lehetséges. Ilyen például az előrehaladott szuvasodás, nagyfokú gyulladás (góc) a gyökércsúcson, reménytelen prognózisú fogágybetegségben szenvedő fog, vagy nagyfokú fogtörés amikor már nem tudjuk felépíteni a fogat. Ebben az esetben elkerülhetetlen a foghúzás. 

Egyszerű foghúzás

Egyszerű foghúzásról akkor beszélünk, amikor fogóval tudjuk eltávolítani a fogat és nem igényel további beavatkozást a foghúzás. Egygyökerű fogak az elülső fogak, amelyeknek a foghúzásuk egyszerűbb és gyógyulásuk gyorsabb. Többgyökerű fogak eltávolítása és gyógyulása hosszabb időt vehet igénybe. A beavatkozás teljesen fájdalommentes, hiszen előtte a legmodernebb érzéstelenítőt alkalmazzuk pácienseink számára.

Scroll to Top

Kedves Látogató!

Az Artmodent rendelő a héten szabadság miatt zárva tart. Az első rendelési napunk: 2024.04.22.

További szép napot!
Dr. Taghipour Mohammad